Прошу разъяснить смысл слов благодарственной молитвы ко Господу

Тольятти
Православный христианин
Здравствуйте!
Прошу разъяснить смысл слов благодарственной молитвы ко Господу :"...во предняя в Твоей и искренняго любви и во всех добродетелях преспевающих...":confused:
Спаси Господи!
 

Евгений Ананьев

Супер Модератор
Команда форума
Санкт-Петербург
Православный христианин
Мир Вам Нина Николаевна!!!

Вот это да!!!
Такие, оказалось, интересные слова...

во предняя — в будущем.
Искренний — ближний. - там же по ссылке

да якоже ныне моление рабов твоих прияти, и милостиво исполнити сподобил еси, и во предняя в твоей и искренняго любви и во всех добродетелех преспевающих, твоя благодеяния всех верных твоих получити, церковь твою святую, и град сей....


ИМХО!!!
Кажется, имеется инверсия -порядок слов непрямой (и во предняя в твоей и искренняго любви = и в будущем в Твоей любви и во всех добродетелях.... и что-то там про ближнего) Я не смог найти толкования.
 
Здравствуйте!
Прошу разъяснить смысл слов благодарственной молитвы ко Господу :"...во предняя в Твоей и искренняго любви и во всех добродетелях преспевающих...":confused:
Спаси Господи!
Господи Иисусе Христе Боже наш, Боже всякого милосердия и щедрот, милость Которого безмерна и человеколюбия - неизмеримая пучина! Мы, припадая к Твоему величию, со страхом и трепетом, как недостойные рабы, приносим благодарение Тебе о милостях, оказанных нам. Как Господа, Владыку и благодетеля, мы Тебя славим, хвалим, поем и величаем и, припадая, снова благодарим! Твое несказанное милосердие смиренно молим: как ныне Ты принял наши мольбы и исполнил их, так и в будущем дай нам преуспевать в любви к Тебе, к ближним и во всех добродетелях.
:):):)
 

Евгений Ананьев

Супер Модератор
Команда форума
Санкт-Петербург
Православный христианин
так и в будущем дай нам преуспевать в любви к Тебе, к ближним и во всех добродетелях.
:):):)

:) Класс!

Давайте представим весь текст фрагмента:

"Господи Иисусе Христе, Боже наш, Боже всякаго милосердия и щедрот, Егоже милость безмерна и человеколюбия неизсле́димая пучина! Ко Твоему величеству припа́дающе, со страхом и трепетом, яко раби недостойнии, благодарение Твоему благоутробию о Твоих благодеяниих на рабех Твоих (на рабе Твоем) бывших, ныне смиренно принося΄ще, яко Господа, Владыку и Благодетеля, славим, хвалим, поем и величаем и припа́дающе, паки благодарим, Твое безмерное и неизреченное милосердие смиренно моля΄ще, да якоже ныне моления рабов Твоих прияти и милостивно исполнити сподобил еси, и во предняя в Твоей и искренняго любви и во всех добродетелех преспевающих Твоя благодеяния всех верных Твоих получити, Церковь Твою Святую и град сей (или весь сию, или обитель сию) от всякаго злаго обстояния избавляя, и мир, и безмятежие тем даруя, Тебе со Безначальным Твоим Отцем, и Пресвятым, и Благим, и Единосущным Твоим Духом, во Единем Существе славимому Богу, всегда благодарение приносити и преблагая глаголати и воспети сподобиши".
 
Тольятти
Православный христианин
Господи Иисусе Христе Боже наш, Боже всякого милосердия и щедрот, милость Которого безмерна и человеколюбия - неизмеримая пучина! Мы, припадая к Твоему величию, со страхом и трепетом, как недостойные рабы, приносим благодарение Тебе о милостях, оказанных нам. Как Господа, Владыку и благодетеля, мы Тебя славим, хвалим, поем и величаем и, припадая, снова благодарим! Твое несказанное милосердие смиренно молим: как ныне Ты принял наши мольбы и исполнил их, так и в будущем дай нам преуспевать в любви к Тебе, к ближним и во всех добродетелях.
:):):)



Спаси, Господи! Точная и понятная трактовка! Благодарю!:)
 
Тамбов
Православный христианин
Всё правильно, но мне кажется, лучше выразиться так: "и в будущем преуспевающих в любви к Тебе и к ближним и во всех остальных добродетелях".
 
Сверху